Analyser

Pulsen på Chargers med Jonas Andersson

Årets säsong var en besvikelse, men framtiden är ljus för Chargers. Åtminstone i supporten Jonas Anderssons spåkula.

Det blir inget slutspel för San Diego Chargers i år. Snart avslutar de en snöplig säsong kantad av skadade stjärnor och magplask i avgörande skeden, fansen ska ha beröm för att de genomlevt 2016. Vi har pratat med vår svenska “Super Charger” Jonas Andersson (@jonasgluten) om hans tankar kring säsongen och om söndagens match mot Oakland Raiders.

Hej Jonas. Det har varit ett tufft år för er, med skador i hela truppen. Vilken spelare tror du var det största avbräcket?
Den första jag kom att tänka på var CB Jason Verrett. Men vid lite mer eftertanke så får jag nog svara DT Brandon Mebane ändå. Springförsvaret har varit dåligt i flera år och han har kommit in och gjort mer än vad vi kunnat begära. Det som varit positivt med alla skador är att vi ha fått se andra spelare kliva fram. Bl.a. har CB Casey Hayward fyllt Verretts skor med bravur. RB Melvin Gordon har verkligen fått chansen efter Danny Woodhead försvann. Säg något negativt som inte för något positivt med sig.

Trots alla motgångar har ni utmanat i alla matcher, men fallit på målsnöret. Varför har ni förlorat så många matcher i slutet? Ligger det en förbannelse över er?
Vi slutar ju att springa i matcherna! Gordon gör kanonmatcher i tre kvartar sedan ska QB Philip Rivers ta över scenen. Jag tycker play callen har varit lite skumma ju längre matcherna går. Sedan måste det satt sig i huvudena på spelarna, vi försöker verkligen tappa alla ledningar vi har i sista kvarten. Ger tillbaka on side kicks och tappar allt möjligt. En bra idrottspsykolog är kanske vad som behövs.

Joey Bosa, Hunter Henry, Jatavis Brown i årets draft. Melvin Gordon, Denzel Perryman, Max Tuerk och Kyle Emanuel förra året. Är framtiden ljus för Chargers?
Ja, jag tycker ändå det. Dock kommer linjerna bli bättre, framförallt offensiva. Jag hoppas Tuerk kommer dominera många år framöver. Med det får vi vänta och se hur det går. Tror det kan bli några roliga sista år om vi bara får en lite starkare linje. Sedan måste vi lära oss special team. Det är sällan vi lyckas returnera avsparkar eller punts många yards. Jag kan inte minnas senast vi löste en TD på varken punt eller avspark. Sådana spel kan avgöra matcherna.

Tyrell Williams har verkligen klivit fram den här säsongen, i ljuset av Keenan Allens skada (Photo by Sean M. Haffey/Getty Images).

Tyrell Williams och Dontrelle Inman är två odraftade, tidigare okända spelare som producerar på hög nivå. Hur är det möjligt?
Chargers har genom åren hittat bra mottagare som är odraftade. Malcolm Floyd och Antonio Gates är bra exempel på detta. Vet inte riktigt varför det lyckas så bra som det gör. Lite tålamod och förtroende bör hjälpa till. Ända sedan jag börja följa Chargers har minst två odraftade rookies fått chansen i 53-mannatruppen. Många av dessa har också lyckats ta betydande positioner.

På söndag möter ni Oakland Raiders (10-3). Förra gången förlorade ni med tre poäng pga. en fumble på ett field goal. Blir det lika jämnt igen?
Ja, det får vi väl hoppas. Men om året fortsätter som det gjort så ska Raiders inte ha några problem att vända matchen i sista kvarten. Det är årets roligaste matcher, trots att Raiders har hemmaplan både i Oakland och i San Diego.

Raiders har varit riktigt bra i år, vad ska ni göra för att stoppa dem?
Håll ihop offensiva linjen och spring mycket med bollen. Om inte Gordon spelar får vi hoppas Ronnie Hillman är redo. Vet inte hur mycket ansvar man vågar ge Farrow. Se upp med DE Khalil Mack, han är ju ett monster! Låt Joey Bosa och Melvin Ingram stressa Raiders QB Derek Carr. Raiders linje är bra men måste tro att Ingram och Bosa är bättre. Och sist men inte minst så sätt dit tacklingarna!

Till sist, hur slutar matchen?
Den vinner vi med ett sent FG. Blir nog mycket poäng. 37-35 känns bra! Måste vara optimist. Är ju inget Brownsfan som redan gett upp!

Nyheter

To Top