Analyser

Nya ansikten i New York Jets

Du kollade alla matcher med Jets förra säsongen, och mot slutet hade du riktigt bra koll på spelartruppen. Free agency, draft och trades har förändrat mycket sedan dess och som en normalintresserad supporter är det dags att lära sig en massa nya namn igen.

En genomgång av lite nya ansikten kan därför vara på sin plats. I en serie inlägg går vi igenom signifikanta tillskott som vi tror att ni behöver ha lite koll på under säsongen.

Free agents och trades

Matt Forte

Matt Forte (Foto av Joe Robbins/Getty Images)

Matt Forte (RB) – ett hot båd på marken och i luften. Forte ersätter Chris Ivory och ger den offensive koordinatorn Chan Gailey massor med nya alternativ som inte funnits tidigare. Fortes ålder och hälsa är orosmoln, men med en frisk och fräsch Forte kan Jets anfall bli riktigt kul att se.

Ryan Clady (OT, trade) – att ersätta D’Brickashaw Ferguson som gjort 160 raka starter innan han valde att pensionera sig är inte lätt för någon. Clady är nästan lika bra när han är på planen, men de senaste tre säsongerna har han missat 30 matcher.

Steve McLendon (NT) – Jets defensiva linje är en av de bästa enheterna i ligan, men McLendon förväntas ändå få en hel del speltid. Efter 7 säsonger i Steelers har han förmodligen hårdheten som krävs.

Jarvis Jenkins (DE) – är fem år in i karriären redan på sitt tredje lag, trots att han valdes i andra rundan. Ingen jätteproduktion hittills i karriären, men viss utveckling förra året i Bears kan leda till att han får rotera in en del.

Bruce Carter (LB) – kom till Jets inför säsongen efter en misslyckad sejour hos Buccaneers som gjorde sig av med honom ett år in i ett fyraårskontrakt. Carter kommer troligen bara backup som inside linebacker, men kan säkert synas en del när special teams är på plan.

Draft

Darron Lee, Ohio State, valdes som #20 i draften. (Foto av Jon Durr/Getty Images)

Darron Lee, Ohio State, valdes som #20 i draften. (Foto av Jon Durr/Getty Images)

Darron Lee (ILB) – en riktigt snabb linebacker var vad Todd Bowles hade överst på önskelistan inför säsongen. Ett smart val i en division med några riktigt bra tight ends. Lee är lite opolerad än men kommer nog få gradvis mer speltid i ett mycket bra Jets-försvar.

Christian Hackenberg (QB) – Jets har stora förhoppningar för quarterback – talangen som ska ha ett särskilt bra quarterback-huvud, men behöver slipa bort en hel del ojämnheter. Ett projekt på lång sikt som förhoppningsvis inte får så mycket speltid i år.

Jordan Jenkins (OLB) – en av de som imponerade mest under Jets training camp. Fick lite skadeproblem under senare delen av training camp och verkar vara ett osäkert kort inför vecka 1, men räkna med att Jenkins namn finns i toppen med när man summerar antal sacks för Jets i slutet av säsongen.

Juston Burris (CB) – vem som spela cornerback på andra sidan (Revis spelar på första) har varit osäkert länge. Burris har inte imponerat under training camp, men det har ingen annan heller. Kanske kan Burris synas en del om han har en gradvis förbättring.

Charone Peake (WR) – draftades i sjunde rundan och inledde försäsongen starkt men har fått se sig passerad av den odraftade rookien Anderson i en WR-depthchart som ser bättre ut än på länge.

Lachlan Edwards (P) – en spelare man aldrig vill se på planen, men en rookie-punter kräver ändå en notering. Valdes i sjunde rundan i årets draft och fick en slutlig plats i truppen.

Övriga

Robby Anderson #83 har varit bra under försäsongen. (Foto av Mitchell Leff/Getty Images)

Robby Anderson (WR) – han må ha gått odraftad tidigare i våras men efter en urstark försäsong nämns den blixtsnabbe mottagaren som en given hall of fame – kandidat av de mer optimistiska Jets-supportrarna. Hans plats i truppen känns självklar, och Anderson kommer nog blixtra till många gånger under säsongen.

Troymaine Pope (RB) – När Khiry Robinsons skada hållt honom borta från hela försäsongen så lyckades Jets plocka upp Pope som just släppts av Seahawks. 22-åringen såg riktigt bra ut där och kan bli ett spännande tillskott till Jets trupp, särskilt på lite längre sikt.

Spelare som du kanske saknar

Dee Milliner (CB) – cornerbacken som valdes i första rundan av draften 2013 har varit en besvikelse, delvis pga skador, och försvann i sista gallringen när Jets fastställde sin 53-mannaroster.

Antonio Cromartie (CB) – 12-barnspappan har varit mer produktiv utanför än på planen på senare år. Det var ett klokt val av Jets att gå vidare.

Jeremy Kerley (WR) – Kerley hann få förtroende och bra betalt i Jets och hade en hyfsad säsong 2012, men blommade aldrig riktigt ut.

Jeff Cumberland (TE) – har bara missat två matcher de senaste tre säsongerna men Jets valde ändå att gå vidare från 29-åringen på grund av bristande produktion och på grund av att man sparade in $1.9 miljoner.

Jace Amaro (TE) – Tight Enden som valdes redan i andra rundan av draften 2014 har inte imponerat, särskilt inte på Jets nya ledningen. En bedrövlig försäsong ledde till att Amaro inte ens fick plats i 53-mannatruppen.

Nyheter

To Top