Analyser

Ingen kärlek när Eagles gästar Giants

Kärleken mellan Giants och Eagles är inte direkt överdriven. Matcherna mellan de båda östkustlagen är ett av de äldsta rivalmötena inom NFL.

Innan Giants träningsläger skulle dra igång hade lagets RB Rashad Jennings bokat in sig hos en kiropraktor för att vara så fysiskt förberedd som möjligt. Efter att ha pratat med kiropraktorn som sa att han var ett Eagles fan valde Jennings snabbt att avboka sitt besök.

jennings-tweet

Giants som inte vunnit över Eagles sen 2013 vågade helt enkelt inte ta några risker. På söndag möts de bägge lagen för första gången i år och det är två lag som verkligen kan behöva en seger för att haka på Dallas Cowboys i toppen av NFC East. Båda lagen är 4-3 med en uppåtgående form. Giants kommer från sin vilovecka och trots att Eagles förlorade en jämn match mot Cowboys senast så fanns det en hel del positivt att ta med sig.

Eagles har som sagt inte förlorat mot Giants sen 2013 och har inte haft några svårigheter att sätta poäng på tavlan mot dem. Ska man lyfta fram något negativt från Eagles senaste match så var det oförmågan att få ut någonting positivt från sina receivers. QB Carson Wentz gör vad han kan och gör det oftast bra, men frågetecken bör lyftas kring lagets receivers samt en hel del tveksamma spel kallade av coach Pederson.

Giants har verkligen inte problem med sina receivers, trots att QB Eli Manning inte gör en lika bra säsong som 2015 så har han tre stycken receivers, Cruz, Beckham och Shepard, att luta sig emot. Men Eli och Eagles är ingen smickrande bild för Eli, de senaste 15 möterna mellan lagen har Eli bara lyckats vinna vid tre tillfällen. Giants investerade stort i sitt försvar inför säsongen och det syns i lagets secondary som spelat på en hög jämn nivå, däremot tycker jag man kan vänta sig mer av den defensiva linjen där det väl egentligen bara är DT Damon Harrison som imponerat.

Några saker att hålla ett extra öga på under söndagens drabbning;

*Eagles secondary mot Giants receivers

Jag misstänker att Eagles under stora delar av matchen måste ha en safety och en corner med extra uppmärksamhet på Odell Beckham Jr. Detta kommer öppna upp det för rookien Sterling Shepard på andra sidan samt för Victor Cruz som vi lär se som slot receiver. Här finns fina chanser att hitta en svaghet i ett annat, bra nära, felfritt försvar.

*Eagles defensiva linje mot Giants offensiva linje

Två enheter som på det stora hela har gjort det bra hittills. Det enklaste sättet för att lösa problemet ovan med att hålla kolla på Giants receivers är att få direkt press på Eli Manning. Här känns det väl som en ganska trygg beräkning att man inte behöver frukta att Eli tar bollen och springer som Prescott förra veckan och med tanke på hur illa det sett ut för Giants i springspelet känns det som mycket fokus kan läggas på att stressa Eli. DE Brandon Graham, kanske Eagles bästa i år, ställs mot orutinerade RT Bobby Hart. På andra sidan har du en jämn fight mellan DE Connor Barwin och LT Ereck Flowers och mitten ska det bli riktigt kul att se DT Fletcher Cox mot, framförallt, LG Jason Pugh som har haft ett riktigt bra år.

*Eagles offensiva linje mot Giants defensiva linje

Matchen kommer avgöras på linjen är väl ett ganska urvattnat citat men passar bra in här. Två enheter som inte riktigt presterat som man hoppats på. Giants defensiva linje har inte på nått sett varit dåliga men man hade kunnat förvänta sig lite mer tycker jag. Eagles offensiva linje lider fortfarande efter Chip Kellys experiment och att OT Lane Johnson är avstängd hjälper verkligen inte. Jean Pierre Paul kommer troligtvis att ställas emot Eagles rookie Halapoulivaati Vaitai (säg det namnet snabbt tre gånger) på RT och på andra sidan kommer det bli en bra fight mellan Oliver Vernon och LT Jason Peters. I mitten har vi Giants bästa linjespelare i år, Damon Harrison, mot Jason Kelce som kommer få dra ett tungt lass för att förhindra penetration på insidan.

Känns helt klart som en match med många ansikten men värt att lyfta fram utöver det ovan är vem som vinner QB matchen, den gamle eller den unge?

Nyheter

To Top