Analyser

”händer som kan få omvärlden att fokusera på något nytt”

Vad finns att säga om händelserna i Browns – Steelers? Vad händer med Kaepernick nu? I Thanksgivings-tider är det läge att fråga om mat. Redaktionen har fått tycka till. 


Vad tar du med dig från veckan som gick?

Mattias: Det var otroligt många spännande matcher! Kanske inte den mest välspelade veckan, men vilken nerv. De flesta lag som verkligen behövde vinna gjorde det.

Magnus O: Chocken i New Orleans där Falcons visade sällsynt intresse för att faktiskt spela ordentlig fotboll.

Svante: Det var många gobitar förra veckan. Många spännande 19-matcher som avgjordes i slutsekunderna, bland annat Titans chockerande seger över ett slarvigt Chiefs. Men det måste ändå vara Lamar Jacksons ikoniska 47-yards TD som kommer visas på highlights i alla oändlighet som står ut mest. Jacksons MVP-tåg är i rullning på riktigt och det är bäst du hoppar på nu innan det är försent.

Magnus A: Mest förvånad över ägget Saints la, såg inte det komma. Annars var det en hel del spännande matcher där slutet av Titans – Chiefs var..intressant. Märks att matcherna blir viktigare och viktigare för lagen som är med i racet.

Olof: Att NFC East fortfarande är vidöppen eftersom både Eagles och Cowboys underpresterar något ohyggligt. Det ser ut att gå mot en direkt avgörande match vecka 16 vilket inte är bra för mitt blodtryck.

Daniel: Att det trots allt känns ganska så bra med QB-återväxten. NFL hanterar det på ett riktigt bra sätt att många av spelarna som kommer från college inte är traditionella pro style quarterbacks. Kyler Murray och Lamar Jackson ger oss hopp för hur NFL kommer att se ut framöver!

 

Steelers – Browns blev en snackis. Vad har du att säga om Garrett, Rudolph, hjälmar och annat?

Mattias: Först och främst att det kändes onödigt och tråkigt. Många hetlevrade spelare på en och samma plats och det spårade ur ordentligt, men till skillnad från många andra dömer jag inte ut Garrett för all framtid. Jag blev också lite förvånad över det hårda straffet, ligan har varit ganska slapphänt med liknande situationer tidigare. Den tuffa nivån är okej med mig, om det stannar vid året ut, så länge det är samma för alla. Ett exempel är Gronks oerhört fula attack på White i Bills för två år sedan, som bara resulterade i en matchs avstängning. Det är orimligt i relation till detta.

Magnus O: Tror det mesta redan har sagts, är mest nöjd över att det inte slutade med allvarliga skador. Hade gärna sett bestraffning i följande ordning, hårdast först: Garrett, Pouncey, Rudolph, Ogunjobi.

Svante: Så många fel från så många parter i den sekvensen, men Garretts agerande är, oavsett vilka provokationer som föranledde situationen, helt oförsvarbart. Har dock redan tröttnat på alla som ska diskutera situationen och huruvida straffet är rättvist eller inte, så jag hoppas att det händer lite grejer på söndag som kan få omvärlden att fokusera på något nytt.

Magnus A: Tror man bör bryta ned situationen i fler delar. 1. Alla inblandade gjorde fel och bär skuld, där kan inte diskussionen handla om vem som började. 2. Avstängningarnas längd är rätt, även om jag tycker Rudolph bör få ett straff för sin del i det hela. Här kan vi prata om vem som började. 3. Myles Garrett får inte göra det han gjorde. Oavsett. Kunde slutat riktigt illa.  Slutligen så tycker jag det är tråkigt att fokus blir på en sådan sak. 

Olof: Det Garrett gör är över så många gränser. Det är ett bra beslut av ligan med den avstängningen. Men det känns också som ligan lyckas aldrig riktigt med de här avstängningarna. Det är för otydligt och utan konsekvens. Tittar man på NHL så lyckas de med tydlighet förklara sina avstängningar utan att försöka hymla. Nu känns det som Goodell tar ett beslut helt ur eget huvud.

Daniel: En sådan här ”hatmatch” är ju knappast vad Browns lagbygge behövde. Dom har haft disciplinära problem hela säsongen. Garrett ska självklart ta fullt ansvar för det som skedde, men jag tycker även att Browns GM John Dorsey får ta på sig en del av ansvaret eftersom han regelbundet tar chanser på spelare med s.k. ”röda flaggor” och jag tror att det finns en gräns för hur många såna spelare ett lag klarar av. Särskilt med Freddie Kitchens som huvudtränare.

 

Colin Kaepernick har haft en tryout, vad tror du händer nu?

Mattias: Helt ärligt? Ingen aning. Jag hoppas att det visar sig att förutsättningarna var bra och att alla sidor i efterhand känner att det blev ett bra upplägg och en ärlig chans för Kaepernick att visa vad han har kvar i tanken.

Magnus O: Vet inte resultatet när detta skrivs, men skulle förvåna mig om han släpps tillbaka in i ligan oavsett. Alla udda omständigheter runt detta ger inga bra signaler. Men jag hoppas på det, finns många lag som kan behöva en bra backup, till och börja med.

Svante: Det känns lite som ett PR-jippo från NFL för att rädda upp situationen. Dock hoppas jag att Kap presterar och får chansen någonstans, jag gillade honom i 49ers, och utan att bli för politisk så tycker jag att han gjorde rätt i att stå upp (gå ner på knä) för sin sak.

Magnus A: Jag tror inte så mycket mer händer nu. Lagen har haft tre år på sig att ta in honom men inte gjort det, svårt att se det hända nu. Jag hoppas den som skött och arrangerat det hela från NFLs sida får göra något annat framöver, för det var inte speciellt bra hanterat. Kaep gjorde rätt som ställde in den NFL-ordnade tillställningen och istället bjöd in lag och media (och Hue Jackson) till sin egen. 

Olof: Ja den var väl något av ett antiklimax med en flytt i sista minuten. Ligan är sur, Colin är sur och jag har svårt att se någon vara så intresserad att de signar honom just nu. Tyvärr.

Daniel: Jag tror att något lag kommer plocka upp honom. Det kom en del positiva kommentarer från de få som faktiskt var där och kollade till slut och om Kaepernick är villig att konkurrera om en plats vid ett kommande training camp så kommer han få chansen. Något stort kontrakt kommer det nog inte bli frågan om i så fall.

 

Thanksgiving närmar sig, vad är bra ”titta på fotbolls mat” enligt dig?

Mattias: Allt man äter med händerna! Brukar satsa på mexikanska tacos med carnitas eller chili, hamburgare (gärna sliders) eller kanske några bahn mi-mackor!

Magnus O: Något smidigt, plockmat är väl okej, slipper man härja i köket så mycket.

Svante: Allt som är grillat eller friterat, med mycket sås och en kall öl till.

Magnus A: Finns massor som är perfekt! En långkokt chili med vitt bröd, kryddig barbacoa med tillbehör eller varför inte, som förra söndagen, en grym jambalaya. Man ska kunna hålla det i handen eller äta med sked!

Olof: Måste vara enkelt att äta. Inga bestick ska krävas helst. Wings är nära nog optimala. Men min långkörda knivhuggar-chili med nachos är min favorit.

Daniel: Chicken Wings med blue cheese – dip är klockrent. Det får mig alltid i rätt Buffalo Mood inför matcherna. Jag har hittat riktigt bra Wings på Lidl faktiskt.

 

Vad ser du denna söndag?

Mattias: Mitt Seahawks har bye week så helt fri att njuta av fantastiska fajten Texans hos Ravens följt av Patriots hos Eagles. Resten får bli på Game Pass i efterhand!

Magnus O: Super Bowl 52 returmatchen, Patriots hos Eagles. Ett ganska vingklippt hemmalag får förlita sig på springspel och TE:s, tror tyvärr det kan bli en övermäktig uppgift.

Svante: Utan tvekan Ravens-Texans 19:00. Det är en kandidat till årets match. Vid 22:00 blir det sen självklart 49ers som förhoppningsvis spöar på Cardinals.

Magnus A: Ravens möter Texans i ett möte som kan bli en riktig höjdare. Tillsammans med Wilson och Mahomes är Jackson och Watson ligans mest sevärda quarterbacks. I övrigt har jag nog inte bestämt mig än. 

Olof: Kommer nog vara splittrad under 7-matcherna och ta in så mycket som möjligt för att sen fokusera på Pats – Iggles och drömma om att Eagles kan sno en oväntad seger. Har ju 2-0 på Pats senaste åren!

Daniel: Jag kollar Dolphins – Bills och Ravens – Texans parallellt sen blir det nog rejält fokus på Eagles – Patriots.

”händer som kan få omvärlden att fokusera på något nytt”

Nyheter

To Top