Analyser

Buccaneers – Football Team: Offensiv Möter Defensiv

Photo by Mike Ehrmann/Getty Images

När vi klev in i vecka 17 var det hela 3 lag som fortfarande hade chans att vinna NFC East. Tillslut, efter mycket om och men, blev det Washington Football Team som tog hem titeln. Nu får de spela slutspel och möter Tom Brady och hans Tampa Bay Buccaneers. Det blir en stark defensiv mot en farlig offensiv. Vi har valt ut fem framgångsfaktorer som blir avgörande i detta NFC-möte. 

Buccaneers

 

Inget Tampa utan Tompa: Tom Brady var ryktenas man under förra off-season. Efter drygt 20 år i Patriots så lämnade han New England för varmare breddgrader. Han kom till ett Tampa Bay Buccaneers som haft en talangfull roster i ett par år men saknat stabilt quarterbackspel. Det erbjöd Tom i år. Faktum är att han stod för sin bästa säsong på länge. Hans 40 touchdowns är näst flest i ligan och han har tredje mest yards. Utöver det har han verkligen tagit fart under säsongens tre sista matcher. Han har 1137 yards, 10 touchdowns mot para en interception på Bucs sista tre matcher. Han är i glödhet form inför slutspelet. 

Passmottagarna: Tampa Bay Buccaneers har utan tvekan ligans bästa wide receiver-trio. I de flesta matcher så är deras tredje receiver bättre än motståndarlagets bästa corner. Trion Mike Evans, Chris Godwin och Antonio brown har tillsammans 856 yards och 10 touchdowns de senaste tre matcherna. Med en så bra trio är det alltid någon som är öppen. Skulle alla tre mot förmodan vara täckta, ja men då finns Bradys bästa kompis Rob Gronkowski förmodligen öppen. Bucs är bortskämda när det kommer till bra passmottagare och jag förväntar mig att de kommer ha en stor match på lördag.

Släng upp poäng: Washington har ett väldigt bra försvar, men deras offensiv är extremt ineffektiv. Det är å andra sidan inte Buccaneers. De tre senaste matcherna snittar dem nästan 41 poäng per match. Washington å andra sidan, snittar 16 poäng per match. Om Buccaneers går ut och kastar upp två snabba touchdowns så tror jag att matchen är över. Då kan man spela “keep away” resten av matchen och behöver knappt oroa sig för ett Washington som har så otroligt svårt att göra poäng. 

Offensiva linjen: Kanske den mest intressanta matchen i matchen kommer vara Washingtons defensiva linje mot Bucs offensiva linje. Tampa Bay har gjort ett väldigt bra jobb när det kommer till att hålla Brady på benen under denna säsong. Bucs tillåter fjärde minst sacks av alla i ligan. De möter dock ett lag vars största styrka är att nå fram till quarterbacken. Med bara spelare från första rundan i sin defensiva linje så har Washington en av ligans bästa linjer, fullspäckad med playmakers. Att neutralisera dem kommer vara ett stort fokus för Buccaneers på lördag. Jag ser mycket fram emot matchen mellan förstaårsspelarna Chase Young och Tristan Wirfs, som båda valdes i första rundan. 

Brick wall: När det kommer till att försvara sig mot springspelet så finns det inget lag som gör det bättre än Tampa Bay. De tillåter minst yards per match och yards per försök av alla i ligan. Fortsätter de så kommer de att tvinga Washington att passa bollen, vilket de inte gjort särskilt framgångsrikt denna säsong. De tillåter också fjärde mest sacks i ligan. Alex Smith kommer få en tuff dag om Bucs eliminerar Washingtons springspel. Om Tampa Bay inte behöver oroa sig för springspelet så kommer de kunna komma åt Smith ett flertal gånger. 

 

Football Team

 

Passförsvaret: Mot ett så bra passanfall är det tur att Washington har ett av ligans bästa passförsvar. Football Team tillåter minst passade yards av alla i ligan under de tre senaste matcherna. Ynka 129 yards per match. De tillåter även minst yards per försök under samma tid. Bara tre lag i ligan tillåter mindre poäng per match än vad Football Team gör. Mot ett så effektivt anfall som Bucs, som har sprutat in poäng på sistone, kommer passförsvaret behöva ha en stor match om detta inte ska rinna Washington ur händerna. Deras stjärnspäckade defensiva linje kommer spela en stor roll. Den har sjätte flest sacks i ligan. Att sätta press på Brady kommer bli en viktig del av Football Teams defensiva matchplan.

“I want Tom”: Ja så skrek Washingtons rookie-sensation Chase Young efter matchen senaste, när Football Team säkrade sin plats i slutspelet och ett möte mot Tampa Bay. Redan under NFL Draft Combine, i april förra året, svarade Young att Tom Brady är den quarterback han helst skulle vilja sacka. Nu får han för första gången chansen. Young har 7.5 sacks denna säsong och fyra forced fumbles, men jag tycker han är bättre än statistiken visar. När Young kommer in i zonen är han en spelförstörare. Han kan på egen hand ta över en matchbild, det såg vi inte minst mot 49ers tidigare i år, när han ledde Football Team till seger utan att laget gjorde en enda offensiv touchdown.

Scary Terry: Washington har inte jättemycket att glädjas över när det kommer till den offensiva delen. Enligt mig har de egentligen bara en riktig playmaker och det är Terry McLaurin. Scary Terry ledde laget i mottagningar och yards med 87 respektive 1118. Han är utan tvekan lagets farligaste offensiva vapen och om Football Team ska lyckas sätta upp poäng mot Buccaneers, ja då måste bollen vara i Terry McLaurins händer. 

Offensiva linjen: Även Washingtons offensiva linje kommer bli en enorm faktor i denna match. Det är nämligen inte bara Football Team som har en bra pass rush, Bucs är minst lika bra. De har fjärde flest sacks och flest qb-hits av alla lag denna säsong. Jag förväntar mig att Washington kommer tvingas passa mycket denna match, och om då linjen inte kan försvara mot Bucs pass rush så kommer det bli en väldigt lång kväll för stackars Alex Smith. 

Skydda bollen: Under de tre senaste matcherna är det inget lag i ligan som ger tillbaka bollen till motståndarlaget mer än Washington Football Team. De snittar 2.7 turnovers per match under den tiden. Fortsätter man så kommer det inte spela någn roll hur bra försvaret är. Låter man Brady och Bucs arbeta med en kort plan så kommer de tillslut göra poäng. Det är självklart lättare sagt än gjort, men Washington måste skydda bollen bättre på lördag. 

 

Matchen mellan Tampa Bay Buccaneers och Washington Football Team spelas natten mellan lördag och söndag, 02:15 svensk tid.

 

Buccaneers – Football Team: Offensiv Möter Defensiv

Nyheter

To Top