Nyheter

Vecka 1 – Äntligen dags igen

Välkommen tillbaka, NFL. Säsongen inleds med en match mellan två lag i samma division som båda har höga mål för 2012. Super Bowl-vinnarna New York Giants tar sig an Dallas Cowboys.

Säsongen är här. Den kickar igång med en uppgörelse mellan New York Giants och Dallas Cowboys, som delar en härlig rivalitet, och fortsätter med ett helt gäng bra matcher. Låt oss kika på de mest spännande och vad som kan vara värt att hålla ett extra öga på i dessa uppgörelser.

Du kan läsa mer ingående om alla lag i NFL här: ”Inför 2012”


Dallas Cowboys hos New York GiantsOnsdag 5 september (02:30)

Alla matcher är viktiga i den jämna NFC East. Förra året var Giants en blockad punt ifrån att missa slutspelet och de gick vidare till att ta hem hela kalaset. Philadelphia Eagles fick känna på hur det går när man får en trög start i en tuff division. I den här matchen ställs två riktigt bra quarterbacks mot varandra i Eli Manning och Tony Romo. Giants dominanta defensiva linje möter en offensiv linje för Cowboys som är i spillror. Dallas har dock mest att förlora. Med ett brutalt schema har de inte råd att förlora många av de här matcherna.

Håll ett öga på

Victor Cruz. Den salsadansande receivern exploderade förra året och kom in och slog rekord för Giants. Trots att han inte ens spelade alla matcher. Nu har han ägnat uppehållet åt att beta aa röda mattor i New York men har sett pigg ut under försäsongen. Kan han upprepa?

Spelet på linjen. Giants har kanske ligans bästa pass rush med sin defensiva linje och jag tror att Cowboys anfall har en lång kväll framför sig. Men även Cowboys defensiv har lite krut, med DeMarcus Ware i spetsen. Dallas måste orka stå emot.

Clutch. Eli Manning var lysande i slutet av matcherna 2011. Det var inte Tony Romo. Vem är kyligast i fjärde kvarten i år?


Indianapolis Colts hos Chicago Bears Söndag 9 september (19.00)

Andrew Luck spelar sin första match i NFL mot ett bra försvar i Chicago. På den här sajten har vi sågat Colts vid fotknölarna men det finns de som tror att Luck kan leda dem till ett respektabelt antal segrar i år. Här är ett bra första test. Bears är ett lag att hålla koll på i år. Brandon Marshall ger Jay Cutler, quarterback, den riktigt bra receivern som han har saknat och de bör kunna skapa mycket tillsammans. Särskilt mot ett försvar som i stort sett har bytt ut varenda spelare från 2011. Samtidigt ska det bli kul att se Andrew Luck leda sitt anfall mot bra motstånd. För det går inte att förneka att han imponerade under försäsongen.

Håll ett öga på

Luck till Fleener. De här två, quarterback och tight end, spelade tillsammans vid Stanford och hade en fin kemi som ledde till många touchdowns. Kan de ta med det till NFL?

Åldrande björnar. Det är ingen hemlighet att Chicago har ett försvar som bärs upp av några ruskigt bra veteraner. Men någon gång vinner alltid åldern. Är det i år? Lance Briggs, 32 år. Brian Urlacher, 34 år. Julius Peppers, 32 år.

Det mentala spelet. Jay Cutler har anklagats för att vara lite dum. Andrew Luck har utropats som någon form av fotbollsgeni. Vem styr spelet bäst från linjen? Veteranen eller rookien?


Washington Redskins hos New Orleans SaintsSöndag 9 september (19.00)

Det här är en match med mycket att se fram mot. Det andra valet i årets draft Robert Griffin III gör sin debut i NFL. Om det är någon spelare som det har pratats mer om än Luck så är det kanske den unga mannen som kallas RGIII. Han har en spännande kombination av en stark arm, bra träffsäkerhet och snabbheten av den före detta sprintstjärna som han är. På andra sidan står de bespottade New Orleans Saints. Bounty-skandalen har varit påfrestande för Saints som måste klara sig utan sin huvudtränare Sean Payton och sin defensiva ledare Jonathan Vilma. Ska de ta en ”vi-mot-världen”-attityd och vara bättre än någonsin? Drew Brees, quarterback, kommer nog se till att man gör rejält med poäng.

Håll ett öga på

Speler på sidlinjen. Joe Vitt vikarierar som huvudtränare. Hur kommer han att hantera stressen av att vara ytterst ansvarig på sidlinjen? Den avstängda Sean Payton är en av ligans bästa på att välja spel. Kommer det bli mindre kreativt nu när Pete Carmichael tar över det jobbet?

Jimmy Graham. Hamnade i skuggan av Gronkowski i Patriots förra året. Men som passmottagare tycker jag nog nästan att han är bättre än Gronk. Hade 1,300 yards och 11 touchdowns 2011 och jag tror att det blir lika mycket i år.

Griffin till Garcon. I college snackades det mycket om Griffin III:s förmåga att kasta den djupa bollen med känsla. Redskins har många gånger under försäsongen försökt att få den långt till Pierre Garcon men inte lyckats. Tycker att Garcon har varit dålig på att anpassa sig till bollbanan. Lita på att Griffin fortsätter att försöka hitta honom.


Atlanta Falcons hos Kansas City ChiefsSöndag 9 september (19.00)

Det här är en spännande match mellan två lag som vi har tippat ska vinna sina respektive divisioner. Falcons offensiv, som leds av quarterback Matt Ryan, och deras ”no-huddle” har sett vass ut. Kanske har man ligans bästa receiver-par i Roddy White och Julio Jones. Men Chiefs försvar är inte att leka med. Matt Cassell är quarterback i Kansas City och det är ett ungt spännande anfall som han styr. Springspelet med Jamaal Charles och Peyton Hillis bakom en förstärkt offensiv linje kan bli svårstoppat.

Håll ett öga på

Falcons snabba start. Det finns inget lag i NFL som startar matcherna bättre än Atlanta Falcons. Matt Ryan brukar komma ut, sätta 10/12 passningar i ett anfall som lever på ett högt tempo och sen står det 14-3 efter 15 minuter. Man avslutar däremot inte alltid lika bra.

Dexter McCluster. Den här killen gjorde ett intryck redan förra året. Men då hade han en liten roll i Chiefs offensiv. Delvis på grund av bristen på försäsong. Det är en riktig joker. Tänk lite Darren Sproles i Saints. En hybrid som spelar både receiver och running back.

Bortaplan. Falcons har dominerat motståndarna på hemmaplan. Men borta har de haft det mycket tuffare. Det här är en match där de kan visa att det blir andra bullar i år.


San Francisco 49ers hos Green Bay PackersSöndag 9 september (22.15)

Det här måste vara veckans hetaste match. Skulle man lista fem favoriter till Super Bowl så skulle båda de här lagen utan tvekan kvala in. Det är ligans bästa anfall mot ligans bästa försvar. Vilken match. Det är ett styrkeprov som kommer att säga mycket om de här två lagen direkt. Det ska bli spännande att se hur mycket Packers har hunnit förbättra sin defensiv under uppehållet och huruvida alla 49ers investeringar i vapen till Alex Smith, quarterback, ska ge utdelning.

Håll ett öga på

Jordy Nelson. Det här är något så ovanligt som en stor vit receiver som är bra på utsidan. Nämn gärna någon annan? Nelson stod för en hel drös med touchdowns förra året och Rodgers gillar att slänga bollar på hans bakre axel. De har en bra kemi och jag tror att det fortsätter.

49ers springspel. Packers hade det tufft i försvaret förra året. Åtminstone när det gäller yards. Man orsakade en väldig massa turnovers. Det ska bli kul att se Frank Gore, Brandon Jacobs och Kendall Hunter ge sig på Packers försvar.

Clay Matthews III. Packers dominanta linebacker och pass rusher fick ingen som helst hjälp förra året och hans siffror led av det. Men han påverkade ändå matcherna med sin press. En av ligans mest explosiva spelare som bör gynnas av investeringarna i försvaret.


Pittsburgh Steelers hos Denver Broncos”Natten mot” måndag 10 september (02:20)

Det är Pittsburgh Steelers fruktade försvar mot den nackskadade veteranen Peyton Manning som är den riktiga historien i den här matchen. Steelers-spelarna har redan välkomnat Manning med ett gäng tweets. Hur effektiv kan han vara mot ett väldigt bra passförsvar? Samtidigt, på andra sidan bollen ställer Pittsburgh upp med ett nytt offensivt system. Man hävdar att man vill springa bollen mer men lagets styrka finns i passningsspelet. Broncos försvar visade att de kunde dansa med de bästa förra året. Deras pass rush mot en oroväckande dålig offensiv linje blir intressant.

Håll ett öga på

Manning första smäll. Det här är egentligen inte sant för Manning tog en och annan rejäl smäll under försäsongen. Men nu ska han spela hela matchen. Smällarna blir fler och den fysiska ansträngningen större. Ska han hålla?

Double trouble. Von Miller och Elvis Dumervil bildar en ruskig duo av pass rushers för Broncos. De fick inte spela hela förra säsongen tillsammans men siffrorna var ändå imponerande. Och det var med Tebow som quarterback. Roethlisberger kommer nog att få springa runt en hel del.

En grym trio. Steelers styrka ligger som sagt i passningsspelet. Det beror på att man har en ung trio av receivers som nästan är överträffad i NFL. Mike Wallace, Antonio Brown och Emmanuel Sanders är inte att leka med.


Samtliga matcher och tider – vecka 1

5/9: Dallas at New York Giants – 02:30
9/9: Indianapolis at Chicago – 19.00
9/9: Jacksonville at Minnesota – 19.00
9/9: Buffalo at NY Jets – 19.00
9/9: Miami at Houston – 19.00
9/9: New England at Tennessee – 19.00
9/9: St. Louis at Detroit – 19.00
9/9: Washington at New Orleans – 19.00
9/9: Philadelphia at Cleveland – 19.00
9/9: Atlanta at Kansas City – 19.00
9/9: San Francisco at Green Bay – 22:15
9/9: Seattle at Arizona – 22:15
9/9: Carolina at Tampa Bay – 22:15
9/9: Pittsburgh at Denver – 02:20
10/9: Cincinnati at Baltimore – 01.00
10/9: San Diego at Oakland – 04:15


Vilken match vägrar DU att missa?

Nyheter

To Top