Matchrapporter

Sammanfattning från söndagens matcher

Det var ett par riktiga tungviktare som drabbade samman under helgen och så en drös mindre spännande tillställningar. Vi fick se hur topplagen i NFC fortsätter att imponera, däribland Saints och Seahawks. Mycket av veckans snackisar handlar mindre om kvalitativt spel, utan intressanta handlingar på och utanför planen. Det blir en Twitter-dusch i slutet av sammanfattningen så du håller dig fullt uppdaterad.

Jimmy ger hopp i SF
Förra veckan fick vi en glimt av Jimmy Garoppolo, när han klev in i slutskedet av matchen för att ta över efter den skadade kollegan CJ Beathard. Igår spelade och vann han sin första match från start för sitt nya lag, och 49ers kan vara nöjda med vad de såg. På planen fanns en framtid. Jimmy G var träffsäker, tog oftast rätt beslut och gav ifrån sig en aura av hopp, självförtroende och lugn. Med lite mer matcher i bagaget, ytterligare timmar i spelboken och en starkare trupp runt sig kommer 49ers kunna bygga ett bra lag med Jimmy i fören.

Men den största rubriken från matchen var nog Tarik Cohens osannolika TD:

Segstartat Patriots vann enkelt
Tom Bradys första möte med Bills nya huvudtränare och en till stora delar nytt försvar slutade som vanligt. Efter att Brady behövt en halvlek på sig att anpassa sig så kom produktionen igång. 9-3 i halvtid blev snabbt 23-3 efter halvtid vilket sen skulle stå sig matchen ut. Den stora skillnaden var att man använde sin tight end Rob Gronkowski mer i andra halvlek – med mycket bra resultat. Rex Burkhead i Patriots sprang in matchens enda två touchdowns och båda försvaren spelade stabilt matchen igenom. Patriots kan vara mycket nöjda med sin defensive end Eric Lee som man snappade upp från Buffalo Bills practice squad förra veckan. Lee var ett ständigt orosmoment för Bills offensiva linje och lyckades med 1,5 sacks. Han hade dessutom en interception precis utanför end zone på Bills första drive.

Lagen möts igen om två veckor, då har Patriots hemmaplan. Frågan är hur Bills spelare hanterar Gronkowski då, särskilt med tanke på den sistnämndes fula påhopp efter avblåsning som rimligen bör rendera honom en matchs avstängning.

Skepp ohoj
Vikingaskeppet fortsätter att imponera och visa att de minsann är ett lag att räkna med. Ständigt underskattade eftersom Case Keenum spelar quarterback, men utöver det är Vikings ett komplett lag – ända ut på sidlinjen med HC Mike Zimmer som styr försvaret och OC Pat Shurmur med anfallet. Medan de fortsätter trampa närmare slutspelet bränner miljonfrågan mer och mer. Kommer Teddy Bridgewater spela i år, när tar han över? För hur imponerande Vikings än är, så är det väldigt svårt att se Keenum leda dem till några titelmatcher.

Dessvärre är situationen den raka motsatsen nere i Tampa Bay, där kapten Dirk Koetter och hans mannar fortsätter vara en rejäl besvikelse. Buccs var så uppsnackat inför säsongen som en potentiell bubblare men har vecka in, vecka ut bevisat alla fel. Skeppet sjunker och Koetter borde lämna det, eller åtminstone tvingas av det.

Dirk Koetter är förhoppningsvis på väg bort från Buccs, det behövs en ny kapten. (Photo by Jonathan Bachman/Getty Images)

Ravens satte Lions på plats
Två 6-5 lag möttes i Baltimore där Ravens gästades av Detroit Lions. Ravens utskällda anfall satte fart från början och gjorde sin bästa insats för året, framförallt såg quarterbacken Joe Flacco mer skärpt ut än på länge. 269 passade yards, 2 touchdowns och inga misstag. Antalet yards var Flaccos bästa notering för året. Running backs-fyndet Alex Collins hade även han en kanondag med nästan 100 yards totalt och 2 touchdowns. Collins har vuxit ut till en av Baltimores viktigaste spelare.

Ravens ledde med 20-0 i paus och även om Lions sprattlade till i den andra halvleken så var aldrig hemmasegern riktigt hotad. 44-20 slutade matchen. Ravens befäste sin wild card-plats i AFC och kanske har anfallet hittat rätt nu. En jobspost är att viktige cornerbacken, Jimmy Smith, klev av med en befarat avsliten hälsena. För Lions, nu 6-6, blir det tufft att nå slutspelet i den tuffa NFC.

Vilda västern
Eftersom Kansas City Chiefs förlorade (igen) samtidigt som både Oakland Raiders och Los Angeles Chargers vann, så har nu alla de lagen ett resultat på 6-6. Det är ett riktigt getingbo av dålig fotboll som på något sätt ska hitta en slutspelsrepresentant. Chargers har det lättaste kvarstående spelschemat, men mycket kommer handla om möten mellan rivalerna som spelas de kommande veckorna. Spännande!

Jaguars starkare än någonsin
Blake Bortles var inte dålig mot Colts, vilket räcker gott och väl för att komplettera laget runt honom. Han var nästan bra! Med 309 yards och två touchdown tog han vid när springspelet med Leonard Fournette inte fungerade. Försvaret flyger runt med alla sina alfahanar, som tävlar om att ha mest energi på planen. Det är en av de mer underhållande gruppens i NFL just nu. Det var länge sedan Jaguars var såhär roliga att se, en välkommen krydda för Florida vara övriga lag är en total tågkrasch.

Blake Bortles mår bra i sin begränsade roll i anfallet, i natt lyckades han till och med se duglig ut!

Saints körde över Panthers
Rivalmatchen mellan Saints och Panthers handlade i mångt och mycket om en sak – Saints högoktaniga anfall mot Panthers vägg till springförsvar. Men den följetongen dog fort. Redan 19 minuter in i matchen hade Saints sprungit för över 100 yards. Med en ledning på 14-7 kunde Saints sen kontrollera matchen och alternera mellan Mark Ingram och Alvin Kamara, som båda har fenomenala år bakom en av ligans bäst spelande offensiva linjer.

Nattens stormatch
Det bästa kom sist under söndagen, när glödheta Philadelphia Eagles åkte till Seattle för att ta sig an Seahawks och deras mäktiga publiktryck. Det var första gången på flera år som Seahawks inte var favoriter på hemmaplan och de passade på att visa betting-världen varför. En imponerande insats av Russell Wilson och Carson Wentz på vardera sida om bollen, där Wilson drog det längsta strået.

Eagles kom in med nio raka vinster och stort favoritskap. Men kom ihåg, de är 2-2 mot lag som vunnit fler än häften av sina matcher. De övriga åtta lag som besegrats har gemensamt 25 vinster på året, ett snitt på drygt tre matcher vardera. Ingen värdering i det, men ett observandum.

På Twitter
En ilsken Tom Brady sågs i en hetsig diskussion med OC Josh McDaniels. Brady var inte nöjd över att ha Bills försvarare draperade runt sig.

Chiefs förlorade matchen mot Jets på egen hand. Med drygt fyra minuter kvar av matchen ordnade de med flaggfest, och bjöd Jets på nya downs, lite poäng och lite bränd klocktid. Marcus Peters frustration resulterade i att en domarflagga hittade sig sin väg upp på läktaren.

Alex Mack, Falcons viktigaste pjäs på den offensiva linjen, visade att ham knappast har en framtida karriär på filmduken. Eller så är de där domarflaggorna betydligt tyngre än de ser ut…

Joe Flacco kunde äta sitt eget W efter att Ravens krossade Detroit Lions. Det var visserligen försvarets förtjänst, som totalt desarmerade Lions anfall. Men såklart ska Joe få slabba lite!

Nyheter

To Top