Fantasy

Fantasy: Säsongens viktigaste waiver-vecka!

Will Dissly #88 i Seattle Seahawks är en av de Tight Ends du borde plocka upp denna veckan. Foto av: Bart Young/Getty Images.

Med bara en vecka spelad är det dags för årets kanske viktigaste waiver-vecka. Många lag har visat hur de tänker och är man bra på att se vartåt det barkar så kan man göra värdefulla fynd denna veckan.

Samtidigt är det viktigt att inte överreagera. Ryan Fitzpatrick var bäst av alla quarterbacks denna veckan och ägs knappt av någon i fantasy. Ändå är han bara en rimlig streamer de kommande två veckorna eftersom han kommer att ersättas av Jameis Winston vecka 4. Samma sak med flera passningsmottagande running backs i lag som låg under denna veckan, räkna med högst ojämn produktion som kommer vara som bäst i liknande matcher där lagen passar bollen mycket när man försöker jaga ikapp motståndarlaget.

Vi har i vanlig ordning tagit en titt på veckan som gått och hur ni bör förbereda er inför veckorna framöver.

Veckans fantasy-hjälte

Alvin Kamara (RB) i Saints tog vid där han slutade förra säsongen. Kamara är en av få running backs som faktiskt har stor produktion även när laget ligger under. Totalt 141 yards varav 112 på passningar och tre touchdowns är minst sagt en bra start på säsongen.

Veckans besvikelse

LeGarrette Blount (RB) i Lions var ett intressant tillskott i Lions inför säsongen. Lions har haft problem med sitt springspel i flera år och många trodde nog att Blount skulle kunna vara en del av lösningen tillsammans med rookien Kerryon Johnson. Blount var snarare en del av problemet mot Jets med sina -3 yards på fyra försök.

James Conner #30 i Pittsburgh Steelers med en av veckans mest överraskande insatser och frisyrer. Foto av: Joe Robbins/Getty Images.

Veckans outsider

James Conner har nog inte räknat med mycket speltid denna säsongen men i LeVeon Bells frånvaro tog han verkligen chansen. 135 yards på 31 försök och två touchdowns gör honom till en av veckans mest intressanta waiver-pickups och att Kevin Colbert (Steelers GM) kan lugna sig en aning.

Veckans waiver-fynd

Quarterbacks: Tyrod Taylor i Browns visade tillräckligt för att man ska våga tro på en bra produktion som håller Baker Mayfield på bänken ett tag. Även Case Keenum i Broncos visade potential, eller rättare sagt, spelarna runt honom visade potential som Keenum säkert kan dra nytta av på liknande sätt som han gjorde i Vikings i fjol.

Running backs: Med Leonard Fournette i Jaguars möjligen borta på grund av skada blir T.J. Yeldon en intressant ersättare i ett springglatt gäng. Phillip Lindsay, Broncos fick lika mycket att göra som hypeade rookie-kollegan Royce Freeman men ägs knappt av någon just nu. Austin Ekeler i Chargers kan vara en RB som drar nytta av att spela i underläge, men såg verkligen pigg ut mot Chiefs. Det kan även vara smart att plocka upp Aaron Jones i Packers nu, hans avstängning varar en vecka till vilket gör det svårare att plocka upp honom nästa vecka.

Wide receivers: Tom Brady verkar ha hittat en ny favorit-receiver till dess att Edelman kommer tillbaka – Phillip Dorsett fick mycket att göra och ägs i mindre än fem procent av alla ligor hos ESPN. Quincy Enunwa i Jets får även han kelgris-stämpeln till rookien Sam Darnold. Dante Pettis i 49ers är ett spännande val i och med att rookien kan få mycket speltid om Marquise Goodwin som förväntat missar en del speltid. Dede Westbrook i Jaguars visade att han mycket väl kan vara deras #1 i år, en fråga som känts öppen efter att Marqise Lee missat säsongen.

Tight ends: Jared Cook i Raiders ägs bara i en fjärdedel av alla ligor men var bäste tight end vecka ett. Mycket tyder på att Greg Olsens säsong kan vara över vilket gör hans ersättare Ian Thomas till ett rimligt val. Will Dissly i Seahawks kanske är veckans mest spännande val alla kategorier. Han har fått Russel Wilsons förtroende direkt, något Wilson har gemensamt med 3% av alla fantasy-spelare.

Veckans fantasy-lag

Denna veckan stod Linkoeping Fightertown, coachat av Linus Sjöholm för veckans häftigaste insats. Med 204.3 poäng togs en säker seger i ligan NFL Supporter #4

Veckans dreamteam

Denna laguppställning presterade bäst i PPR – ligor den gångna veckan.

Pos Spelare Lag Poäng
QB Ryan Fitzpatrick Tampa Bay Buccaneers 42.3
RB Alvin Kamara New Orleans Saints 43.1
RB James Conner Pittsburgh Steelers 34.2
WR Tyreek Hill Kansas City Chiefs 42.3
WR Michael Thomas New Orleans Saints 38.0
TE Jared Cook Oakland Raiders 27.0
FLEX DeSean Jackson Tampa Bay Buccaneers 31.6
D/ST New York Jets 25.0
K Greg Zuerlein Los Angeles Rams 16.0
Totalt 299.5
Fantasy: Säsongens viktigaste waiver-vecka!

Nyheter

To Top