49ers

Dramatisk söndagkväll i Texas

Odell Beckham #13 i New York Giants tvingades avsluta säsongen tidigt med en benskada i bottenmötet mot Chargers. Foto av: Steven Ryan/Getty Images.

Några av ligans främsta profiler gjorde säsongens sista match pga skada och de sena matcherna bjöd på stor dramatik under söndagen. Vi har sammanfattat det viktigaste du behöver veta från gårdagen.

Cincinnati Bengals – Buffalo Bills

AJ Green samlade ihop 99 yards och en TD på sina tre första mottagningar. Därefter hann Green med att styra två passningar vidare till interceptions och en fumble. Andy Dalton lyckades dock tillräckligt bra under återstoden av tiden för att leda Bengals till seger.

Bills visar upp en ganska tunn trupp tack vare skador före och under denna matchen och kunde inte få igång något anfallsspel att prata om vilket till slut gjorde att försvaret inte kunde stå emot. Tyrod Taylor stod för en sällsynt interceptionen mot slutet och där var matchen över för Bills.

Bengals rookie Joe Mixon hade en godkänd dag på marken och ordnade karriärens första touchdown.

Trots att matchen dominerades av försvaren så är det frågan om inte Bills fullback Dimarco stod för kvällens pärla?

Seger för Bengals med 20 – 16.

Cleveland Browns – New York Jets

New York Jets tankning hittills är en fullständig katastrof. Lagets försvar kunde hålla Jets kvar i matchen tillräckligt länge för att man skulle kunna ta ledningen med 3-0 precis innan halvtid. Browns rookie – quarterback Kizer stod för två kostsamma misstag precis utanför Jets målområde i första halvlek och bänkades slutligen för Kevin Hogan som satte 16 av 19 passningar för två touchdowns. Hogan hade också en interception.

Jets har gjort ett bra jobb med att slimma kostnaderna för lagets spelare men ändå behålla en hårt arbetande stomme. Jets toppar nu divisionen tillsammans med Patriots och Bills.

Browns kan glädjas över fint spel från sina två val i första rundan av senaste draften. Deras tight end David Njoku gjorde en touchdown och den debuterande defensiva enden Myles Garrett stod för två sacks, varav den ena kom på hans allra första spel som proffs.

Seger för Jets med 17-14.

Detroit Lions – Carolina Panthers

Cam Newton som haft en turbulent vecka såg riktigt bra ut och passade för tre touchdowns. Han hittade dessutom relativt okände Ed Dickson – lagets reserv-tight end – för ofattbara 175 yards. Christian McCaffrey, Panthers första val i årets draft gjorde karriärens första touchdown. Trots ett väloljat anfall så var det PAnthers försvar som fick se till att ordna segern när Matthew Stafford sånär ledde sitt lag till ännu en comeback i matchens slutskede, men 14 poäng i fjärde quartern räckte endast till ett nederlag med tre poäng.

Seger för Panthers med 27-24.

Indianapolis Colts – San Francisco 49ers

Två ganska mediokra quarterbacks som vaknat på sin bästa sida och övertid kan vara ett recept som gör även den mest oväntade matchen intressant. Både Brian Hoyer och Jacoby Brissett passade för över 300 yards och hade bra stöd av lagens unga running backs Breida och Mack.

Några veteraner som skötte sig var Frank Gore som avancerade till sjunde plats i tabellen över flest rushing yards någonsin, samt T.Y. Hilton som tog emot passningar för fantastiska 177 yards och bland annat stod för mottagningar som denna.

49ers hade en imponerande comeback i slutet av matchen för att ordna övertid men där kunde en annan veteran för Colts – kickern Adam Vinatieri avgöra med ett 51 yards field goal med knappt två minuter kvar av matchen.

Seger för Colts med 26-23.

Miami Dolphins – Tennessee Titans

Att anställa Jay Cutler som ersättare för skadade Ryan Tannehill ser alltmer ut som ett stort misstag för Dolphins. Att lagets offensiva linje också har problem innebär att man kan räkna med fortsatt stora problem med att göra poäng när det livsviktiga springspelet aldrig riktigt kommer igång.

Dolphins räddning i denna matchen var att Titans startade med den kanske ännu sämre quarterbacken Matt Cassel. Cassels fumble som Reshad Jones i Dolphins kunde returnera för en touchdown blev slutligen också den händelse som skiljde lagen åt.

Seger för Dolphins med 16-10

New York Giants – Los Angeles Chargers

En fruktansvärd dag för Giants-fans, men även för Giants-spelare. Alla lagets startande passningsmottagare utgick med skada i denna matchen. Värst blev det för lagets fixstjärna Odell Beckham Jr som bröt foten och missat resten av säsongen.

Laget är nu utan vinst efter de fem första omgångarna. Eli Manning som hade en fumble och en interception i slutet av matchen kan nog se Giants drafta hans ersättare inför nästa säsong.

Strax innan skadan stod Beckham för en touchdown. Strax efter skadan tog Chargers ledningen med en touchdown Melvin Gordon och därefter kunde inte Giants hota igen. Gordon stod för totalt 163 yards i matchen och var tillsammans med försvarets fem sacks, 2 forcerade fumbles och en interception den främsta orsaken till att laget kunde ta säsongens första seger.

Seger för Chargers med 27-22

Pittsburgh Steelers – Jacksonville Jaguars

Ben Roethlisberger i Steelers kastade 55 gånger i den här matchen. Blake Bortles i Jaguars kastade den endast 14. För faktum är att ingen av dom passade för någon touchdown, men gjorde en interception ca var tionde gång de passade bollen. Fem interceptions för Big Ben och en för Bortles. Leonard Fournett i Jaguars sprang med bollen 28 gånger för 181 yards och två touchdowns.

Seger för Jaguars med 30-9.

Philadelphia Eagles – Arizona Cardinals

Eagles har bara förlorat borta mot obesegrade Chiefs och träder fram som ett av NFC:s starkaste lag just nu. Klivet till 4-1 kan de tacka sin starka offensiva linje, sin defensiva dito och ett backfield som levererade trots många skador, för.

Matchen mot ett uddlöst Cardinals blev aldrig spännande, efter 21-0 i första kvarten kontrollerade hemmalaget tillställningen. QB Wentz växer in i rollen som fältgeneral, på söndagen hade han tre TD efter 15 minuter (fyra totalt) mot ett frustrerat Cardinals som missade tacklingar och inte hade någon vidare precision från åldermannen Carson Palmer som fick tillbringa en stor del av söndagen liggandes på rygg.

För Cardinals gjorde Larry Fitzgerald sin 200:e raka match med en mottagning.

Antoine Bethea i Cardinals stod nog för söndagens snyggaste interception.

Seger för Eagles med 34 – 7

Los Angeles Rams – Seattle Seahawks

Det blev en fysisk uppgörelse i det viktiga divisionsmötet i NFC West. Rams fick en flygande start och körde egentligen över Seattles försvar på den första serien. Men precis när Todd Gurley sträckte ut armen för att hålla bollen över mållinjen kom safetyn Earl Thomas flygande och slog ut bollen bara centimeter från målområdet. Bollen träffade pylonen och domarna sade touchback. Seahawks fick bollen och Rams blev utan poäng. Det var matchens spel.

Efter det blev det ställningskrig och båda anfallen hade det tufft i en fysisk match med många turnovers. Jared Goff och anfallet var nära att vända med en fin serie i slutsekunderna, där rookien Kupp bland annat hade händer på en boll i målområdet, men Rams föll på målsnöret. Earl Thomas och pass rushern Frank Clark blev match-hjältar för Seattle.

Seger för Seahawks med 16-10

Oakland Raiders – Baltimore Ravens

Ravens exponerade Raiders försvar tidigt i den här matchen och ryckte snabbt åt sig en ledning med 14-0 efter en lång passning till Mike Wallace och en fumble-retur för touchdown av lagets försvar.

EJ Manuel som startade som quarterback för Raiders i Derek Carrs frånvaro gjorde en godkänd insats men har helt enkelt inte förmågan att leda Raiders tillbaka efter en sådan start.

Seger för Ravens 30 – 17.

Dallas Cowboys – Green Bay Packers

Aaron Rodgers visade vem som är kung borta mot Cowboys under söndagen. Trots att Cowboys kunde gå upp i ledning med tre poäng med endast en minut och 18 sekunder kvar att spela så ledde Rodgers relativt enkelt sitt lag ner över planen för matchens avgörande touchdown – passning till Davante Adams med 16 sekunder av matchen tillgodo.

Ezekiel Elliott stod för en riktigt fin match som running back för sitt Cowboys men överglänstes ändå av Packers rookie Aaron Jones som gjorde hela 125 yards och en touchdown på sina 19 försök med bollen.

En tung och smått förvirrande avslutning av matchen för Cowboys spelare.

Cowboys ägare som gladeligen poserade ståendes på knä med sina spelare tidigare under säsongen gick inför matchen ut med beskedet att de som inte respekterar den amerikanska flaggan inte kommer att få spela. Man kan förstå om vissa av lagets spelare blir extra förvirrade efter det uttalandet.

Seger för Packers med 35-31

Houston Texans – Kansas City Chiefs

En mycket välspelad sunday night football – föreställning lär dessvärre minnas på grund av två skador på nyckelspelare för Texans. JJ Watt och Whitney Mercilus skadades så allvarligt att de missar resten av säsongen, ett stort slag för Texans försvar.

Matchen var dock en offensiv föreställning som inleddes med att Chiefs spenderade åtta minuter på sin första drive innan man gjorde matchens första poäng. Deshaun Watson i Texans fortsätter producera på en oerhört hög nivå för en rookie, hela fem touchdowns stod han för under söndagen.

Ändå var det hans motsvarighet i Chiefs, Alex Smith som stal showen. Smith satte 78% av sina passningar och spred ut bollen på ett imponerande sätt. Åtta av lagets spelare fick minst två passningar under matchen. Smith har ännu inte kastat någon interception den här säsongen.

Seger för Chiefs med 42-34

Nyheter

To Top